Behandelingen

Onze voeten zijn harde werkers. Ze lopen gemiddeld meer dan 4 keer de wereld rond in je leven. Ze dragen die leuke, maar soms zo pijnlijke schoenen. Zorgen dat je de hele dag kunt shoppen, sporten en je kunt verplaatsen.  Toch zijn ze vaak het ondergeschoven kindje als het gaat om verzorging en ontspanning.

Pedicurebehandeling (30-40 minuten)

De Pedicure basisbehandeling bestaat uit het afnemen van een anamnese en naar aanleiding hiervan wordt met u het behandelplan opgesteld. Wellicht zijn er meerdere behandelingen nodig gezien uw voetklachten. We starten de behandeling en de voeten worden gedesinfecteerd, nagels geknipt, nagelwallen gereinigd, eelt verwijderd, eventuele kloven behandeld, een likdoorn/eeltpit wordt verwijderd en/of een ingroeiende nagel behandeld en eventueel drukvrij gelegd. Uiteraard  Vervolgens zal de voet mechanisch afgewerkt worden met een nattechniek pedicuremotor en het polijsten van de nagels voltooid worden. Daarna wordt de voet verzorgd met een voedende crème.

Hygiëne staat hoog in het vaandel. Er wordt gewerkt volgende regels van De code opgesteld door de branchevereniging.

U kunt als extra optie kiezen voor het lakken van uw nagels. De behandeling wordt verlengd met 15 minuten. Ik verzoek u uw nagellak te verwijderen voor uw komst.  Gelieve uw flipflops mee te nemen, zodat ik de nagels lak met de slippers aan.

Deelbehandeling pedicure (max 15 minuten)

Zoals gezegd wordt er bespreekbaar gemaakt wat er mogelijk is tijdens de behandeling; wellicht zijn er meerdere behandelingen noodzakelijk.  Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld alleen een likdoorn te laten behandelen. U kiest dan voor een voor een deelbehandeling zodat dit euvel verholpen wordt. Dit gebeurt niet gedurende een eerste afspraak.

French Pedicure

Verzorgde nagels met een mooi wit randje. Blijft een aantal weken zitten. Door middel van gel, uitgehard onder een LED-lamp.
Deze behandeling is gestopt in 2021 bij gebrek aan animo.

French pedicure Benoordenhout

French pedicure Benoordenhout

Nagellak Caption

Verzorgde gelakte nagels in diverse kleuren welke door de opbouw van de base- en topcoat het effect geven van gellack. Ik werk met Caption en CND. Indien u uw slippers vergeet, kunt u een paar bij mij aanschaffen.

Prachtige handen en voeten met Caption gellack.

Prachtige handen en voeten met Caption.

Voetverzorgingstips

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet.
U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips

Luister naar uw voeten

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Uw voeten wassen

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want, hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème. Breng de crème aan op de gehele voet.

Voorkom ingegroeide teennagels

Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening – meestal aan de grote teennagel – die zo snel mogelijk moet worden verholpen.
De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:
Druk door slecht passende schoenen,
Het verkeerd (te kort) knippen van nagels,
Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie

Ingroeiende nagels

Voorkom problemen bij het nagels knippen

Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral ook niet te kort. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.
Laat kloven behandelen
Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch was geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, maar dan juist als de huid extra droog is. Uw voeten dient u goed in te smeren. Uw kloven laten behandelen door een pedicure bespaart u veel pijn.

Kloven voor en na behandeling Pedicure Benoordenhout

Kloven voor en na behandeling Pedicure Benoordenhout

Schoenen kopen

Goede en goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten namelijk een beetje opzwellen. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoen en…..voetproblemen!
Let bij uw aanschaf ook op de breedte van de schoen! (en dat is wat anders als een maatje groter nemen als de schoen te smal is…)
Wanneer u eeltranden aan de hiel hebt, komt dit meestal doordat u op te kleine schoenen, met een open hiel, loopt. Hierdoor ‘hangt’ de huid min of meer over de rand van de achterzijde van de schoen. Een echt zomerverschijnsel.
De “aanwas” van eelt geeft vaak een brokkelige rand. Soms lijkt het een dikke eeltrand, maar bij behandeling blijkt het slechts een dunne eeltlaag te zijn.
Voorkom daarna deze eeltrand door het dragen van goede schoenen!

Tarieven

Pedicurebehandeling tot 40 minuten € 45,--
Deelbehandeling (nagels knippen of likdoorn verwijderen) max 15 minuten. (Niet als 1e behandeling)€ 25-
Pedicurebehandeling
tot 55 minuten
€ 60,--
Extra tijd pedicure behandeling; kwartier € 15,--
Pedicurebehandeling en het lakken van nagels met Caption lak of CND€ 58,--
Nagelcorrectie NCM Wild Pedique. € 20,-- per Hallux

€ 10,-- per teen
Diversen
Het lakken van de teennagels (geen knippen vijlen oid)€ 16,--
Nagellak verwijderen€ 5,-
Gelieve contant te betalen of een Tikkie ontvangen. U kunt niet pinnen. Contant betalen